Beeldbank Liempde
 → 
 →  [Identificatie 005169]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Identificatie : evkl005169
 
Titel : Portret
Plaats/dorp : Liempde
Geogr. Aanduiding : Hoekstraat 12
Datering : 1927
Omschrijving : Eduard en Dina van Abeelen tijdens hun huwelijk.
In 1857 had Johannes de Leyer, koopman uit 's-Hertogenbosch, hier een perceeltje dennenbos in bezit. Op dat perceel bouwde hij in dat jaar zijn eerste huis. Tussen 1865 en 1867 verkocht hij het aan de Liempdse landbouwer Johannes Hendrikus Clerx met nog een aantal percelen in de directe omgeving die tezamen goed waren voor bijna 7 hectare. Het gebied stond destijds bekend als onderdeel van de Breede Heide.
In 1895 verkocht Johannes Clerx het goed aan de familie Scheepers. In 1913 werd het verkocht aan Adrianus van Abeelen die landbouwer en raadslid in Liempde was. Vanaf dat ogenblik blijft de boerderij in het bezit van de familie Van Abeelen. De mede-eigenaren waren op dat moment Johannes, Maria en Johanna van Abeelen. Met zijn vieren woonden ze hier op hetzelfde adres. In 1917 werd een naastgelegen perceeltje aan de grond toegevoegd en werd er een nieuwe boerderij gebouwd.
In 1926 vond de verkoo-p plaats aan Cornelis van Abeelen, de broer van de vorige eigenaars. Via zijn zoon Eduard en zijn Dina, ging het bedrijf over hun zoon Adriaan met zijn vrouw Martha en sinds 1998 woont de achterkleinzoon van Cornelis, Eduard met zijn vrouw Dorien op het grootste melkveebedrijf in de omgeving. In de loop van 2009 lieten zij een moderne nieuwe stal bijbouwen die op het terrein achter de oudere gebouwen verrees.
Gegevens uit het boek: Vrilkhoven. Vroeger en nu, voor later, door Wim Merkx en Nel van Doorn-van den Langenberg,
 
Maker/uitgever : Onbekend  
Collectie : Familie Van Abeelen
MateriŽle omschrijving : Foto
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Laatste wijziging: 13 oktober 2019